Egen pensjonskonto - for deg med innskuddspensjon

Updated: Feb 9

I 2021 vil det bli innført "Egen pensjonskonto". Det betyr at innskuddspensjonen fra nåværende og tidligere arbeidsgivere samles på din "Egen pensjonskonto".

Kort fortalt innebærer «Egen pensjonskonto» at hvis du ikke reserverer deg, vil pensjonsopptjening som du har i pensjonskapitalbevis fra innskuddspensjonsordninger hos tidligere arbeidsgivere, bli slått sammen og overført tilden pensjonskonto som du har hos din nåværende arbeidsgiver.


Du kan selv velge at pensjonskapitalbevisene ikke skal slås sammen med den sparingen du har hos din arbeidsgiver. Reservasjonen kan du gjøre på nettsiden hos Norsk Pensjon.


Du kan også velge at du vil flytte all din alderspensjonssparing til en selvvalgt leverandør. Da må du selv ta kontakt med den leverandøren.


Fra 1. februar 2021 kan du velge hvilken løsning du vil ha. Det er mange aktører som ønsker å forvalte pensjonspengene dine. Du har tiden fram til 1. mai 2021 før du behøver bestemme deg, og det er derfor ingen grunn til å ta forhastede beslutninger.


Hos Finans Norge finner du også spørsmål og svar om "Egen pensjonskonto". Du finner også mye informasjon hos Finansportalen.


Du som er medlem i Innmeldt kan boke tid for en rådgivningssamtale med en av våre eksperter eller sende spørsmål til kontakt@innmeldt.no.


Kontakt oss om det er noe du lurer på!

Innmeldt er en uavhengig rådgiver og tjenesteleverandør. Vi selger ingen pensjons eller personforsikringsprodukter og gir derfor objektive råd om hvordan din bedrift skal informere om og håndtere pensjon og personforsikringsordningene, eller hvordan du som enkeltperson best kan planlegge og håndtere dine ordninger på en slik måte som passer din livssituasjon og fremtid. Vi ønsker å bistå våre kunder med utfordringene som finnes i dette markedet og være en støtte og partner dersom noe skulle oppstå.

Adresse: Vollsveien 21, 1366 Lysaker

Telefon: 906 33 754

E-post: kontakt@innmeldt.no